Today.ua

Українські супермаркети переповнені фальсифікатом курятини: яким повинно бути якісне м'ясо

В Україні близько 40% м'яса на прилавках - це фальсифікований продукт. Найчастіше порушення знаходять саме в курячому м'ясі, яке найдешевше і найдоступніше. Важливо знати, як правильно обирати курку в супермаркеті, щоб не отруїтися.

Найпоширеніше порушення - м'ясо зберігають з порушеннями температурного режиму і порушують терміни зберігання. Насправді, те, що вказано на етикетці, не завжди правда. Термін зберігання м'яса в холодильнику при температурі від 0 до +4 градусів становить від 1 до 3 діб. Якщо м'ясо в вакуумі, термін зберігання може тривати до 5 діб. Але якщо за цей час м'ясо не продається, йому можуть продовжувати термін придатності штучними шляхами.

Фальсифікат м'яса зводиться до того, що при покупці один вид товару видають за інший. Під виглядом свіжого м'яса продають разморожену продукцію, а також повторно заморожують те м'ясо, яке довго зберігалося в розмороженому вигляді.

При виборі курки і іншого м'яса в магазині в першу чергу дивимося на упаковку. Тушки повинні бути чистими (без бруду і крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів і поламаних кісток. Упаковка ціла, без пошкоджень.

Якщо курка продається як свіжа, вона не повинна мати ніяких ознак попереднього охолодження або заморожування. Маркування розфасованого м'яса птиці повинно містити: назву харчового продукту; кількість харчового продукту у відповідних одиницях виміру; мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; умови або особливості зберігання; кваліфікацію класу А або Б; реєстраційний номер бойні або переробного підприємства.

Важливо уважно прочитати маркування продукції та етикетку, перевірити дані про термін придатності і склад м'яса.

Остерігайтеся акційних розпродажів м'ясної продукції, ймовірно, термін зберігання такого продукту закінчується, тому продавець вирішив скоріше позбутися від простроченої партії.

Нагадаємо, левова частка вершкового масла в магазинах є фальсифікатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ