Today.ua

У “Нафтогазу“ квітневий тариф на газ виявився майже в півтора вище торішнього річного

У компанії "Нафтогаз" квітневий тариф 2021 року виявився майже в півтора рази вищим, ніж річний у минулому році. "Нафтогаз" пояснює це тим, що в нинішньому році газ у Європі коштує дорого, і компанія ніяк не могла поставити ціну нижче.

Копманія "Нафтогаз" у своєму Facebook-акаунті поділилася з клієнтами "позитивною", як вона вважає, новиною. Квітневий тариф на газ у "Нафтогазу" становитиме 6,86 гривні, як і в попередні місяці. Тобто, з поверненням вартості газу у ринкову стихію, в "Нафтогазу" вона зовсім не виросла.

При цьому в "Нафтогазі" зазначили, що для абонентів, котрі в минулому році оформили тарифний план "Річний", тариф на газ буде залишатися незмінним до закінчення річного контракту і становитиме 4,73 гривні, або 5,24 або 6,45 - залежно від того, в якому місяці був укладений річний контракт.

В "Нафтогазі" також підкреслили, що у них - один із найдешевших квітневих тарифів. Та й взагалі у їхньої компанії - один із найдешевших тарифів на газ. Саме тому вони поставляють газ вже для 13% українських домогосподарств.

Втім, не всі клієнти" Нафтогазу "вважають великим завоюванням квітневу ціну, яка дорівнює змовім цінам.

"Це не позитивні новини а негативні новини, поясню. Ціна на газ з 1 січня була 6.86 плюс доставка в моєму випадку 2.1 є 8,96грн. Сьогодні вже майже квітень місяць, а ціна залишилася зимовою, це як розуміти ...", - пише один клієнт.

"Ціни не зросли, вже добре. Спасибі!" - вважає інша клієнтка.

"Чому не виросли? Я укладала річний у вересні по 4.7", - заперечує їй третя.

Звичайно, квітневий тариф, який в 1,45 рази вище, ніж річний, що укладався восени, виглядає якось нелогічно.

Втім, "Нафтогаз" у своїй відповіді зазначив, що тариф на газ залежить від дуже багатьох чинників. Зокрема, згадали все той же горезвісний тариф на європейському хабі, який, незважаючи на закінчення зими, залишається високим. При цьому про вартість ціни газу власного видобутку у відповіді "Нафтогазу" скромно промовчали. Нагадаємо, експерти вважають, що річні тарифи на газ, які нам запропонують у травні, можуть бути штучно завищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ