Today.ua

Ціни на гречку, сіль і цукор - знову нові: як змінилася вартість “делікатесів“

Українські торговельні мережі оновили цінники на дефіцитні продовольчі товари. Ціни на гречку, як і раніше, залишаються "астрономічними". Сіль доступна за ціною, проте асортимент її дуже мізерний. А ціни на цукор вражають не лише розміром, а й різноманітністю.

Свіжими цінами на гречку та інші товари з порталу zakaz.ua поділилася hvylya.

Гречка

Ціни на гречку продовжують бентежити уми вразливих громадян, а також прибічників здорового харчування, яким без гречки – ніяк. При тому, що вартість цієї крупи зросла понад будь-яку міру, гречка продовжує залишатися в дефіциті. Її, звичайно, можна знайти на полицях супермаркетів, проте колишньої різноманітності немає і близько. А щоби не відлякувати покупців тризначними цінниками, винахідливі продавці розфасували крупу не в звичні кілограмові упаковки, а в пачки по 400-500 грамів. І правильно: делікатес кілограмами не їдять.

Отже, у супермаркетах Varus продається гречка торгової марки Вигода за ціною 69,90 грн за 900 грамів. Там можна купити цей продукт від марки Сто пудів по 63,90 грн за 400 грамів.

У МегаМаркеті за 400-грамове пакування від торгової марки Екокорд хочуть 85,80 грн. А 800 грамів від марки Хуторок готові віддати за 102,70 грн.

А ось в АТБ можна знайти гречку марки Attuale у старій добрій кілограмовій розфасовці – усього по 99,90 за кіло.

Сіль

У мережі Varus можна купити йодовану сіль виробництва Артемсолі на вагу. Вартість такого товару – 12,90 грн/кг. Там також можна придбати кухонну сіль Emekci по 22,90 грн за 750 грамів.

Йодовану сіль марки Козаченьки можна знайти у МегаМаркеті по 47,30 грн/кг. У тій же торговій мережі продається сіль Морячка по 28,90 грн/кг.

В АТБ доступна у продажу лише рожева Гімалайська сіль, за 200 грамів якої доведеться віддати 20,80 грн. Ще там є морська сіль Своя лінія, півкіло якої коштуватиме лише 14,40 грн.

Цукор

Ціни на цукор трохи спантеличили. В АТБ за кілограмовий пакет цукру у фірмовому пакуванні просять 29,90 грн.

Рівно стільки ж коштує в мережі Varus цукор марки Вигода. Проте там можна знайти і цукор по 94,90 грн/кг.

Нагадаємо, експерти прогнозують стрімке зростання цін на продукти через підвищення курсу долара і не лише через це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ