Today.ua

Ціни на оренду квартир в Києві перевищили докризовий рівень: на скільки подорожчала нерухомість

Ціни на оренду квартир у Києві, які в 2020 році сильно просіли через епідемію, в нинішньому році стрімко ростуть. Вони не тільки повернулися до колишніх показників, але й перевищили докризовий рівень, який був у 2019 році.

Так, із січня по вересень 2021 року середні ціни на оренду столичних квартир зросли на 12%. При цьому двокімнатне житло зростає в ціні вдвічі швидше, ніж однокімнатне.

В середньому, ціни на однокімнатні квартири піднялися на 8%, а двокімнатні стали дорожче в оренді на 16%. На сьогодні середня ціна оренди однокімнатної квартири в Києві становить 426 доларів (11,3 тисячі гривень), а середня вартість оренди двокімнатного житла дорівнює 552 доларам (14,67 тисячі гривням). Такими чином, ціни на оренду квартир у Києві в нинішньому році перевищили докризовий рівень 2019 року. З дев'яти місяців року (з січня по вересень) вартість оренди київських квартир поступалася показникам 2019 тільки в трьох місяцях: січні, липні і вересні.

Рекордним за зростанням вартості оренди житла в 2021 році виявився травень. Якщо на старті року, в січні, середня ціна на оренду однокімнатної квартири становила 392 долара (10,4 тисячі гривень), то до травня вона зросла до 453 доларів (12 тисяч гривень).

Ціна на оренду двокімнатних квартир особливо інтенсивно росте чотири останні місяці. Так, із червня по вересень вартість оренди двокімнатного житла виросла на 8% і продовжує зростати.

Нагадаємо, експерти ринку нерухомості прогнозують, що ціни на житло будуть і далі рости через зростання тарифів на газ. Адже енергоресурси, і зокрема газ, становлять більшу частину собівартості будівельних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ