Today.ua

Стало відомо, якою буде ціна на газ для опалення шкіл, лікарень і дитсадків

Стала відома ціна на газ, за якою будуть купувати блакитне паливо для опалення шкіл, лікарень, дитсадків та інших бюджетних закладів. Для них кубометр газу коштуватиме по 13,6 гривні.

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов за підсумками тристороннього меморандуму, підписаного мерами міст України, Кабміном і компанією Нафтогаз.

Дніпровський градоначальник розповів, що переговори видались дуже складні, проте без досягнення цієї угоди ситуація була безвихідна. Адже вже сьогодні ціна на газ становить 25-30 гривень за кубометр, і вона продовжує зростати.

"Ситуація була непідйомна", - поділився мер.

Адже спочатку в річних бюджетах закладалася ціна на газ для бюджетних закладів у розмірі 7-8 гривень і виділити на опалювальний сезон більше грошей міській владі просто немає звідки. Тому те, що вдалося домовитися хоча би про таку ціну на газ - це вже прорив.

При цьому в містах вже щосили прикидають, на чому можна буде заощадити під час опалювального сезону: де оптимізувати час роботи, кого відправити на дистанційну роботу по домівках, як заощадити на витратах енергоресурсів.

"У мерів є розуміння, що всі ми в одному човні. Хтось буде продовжувати канікули, починати їх раніше, хтось переводить бібліотеки на роботу один раз на тиждень", - поділився Борис Філатов.

Нагадаємо, колишній топ-менеджер Нафтогазу розповів про реальну собівартість газу українського видобутку. Він стверджує, що разом з усіма надбавками вона становить не більше 4300 гривень за тисячу кубометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ