Today.ua

Стало відомо, чи є робота для біженців у Львові

Усі внутрішні переселенці у Львові будуть забезпечені роботою, якщо вони захочуть працювати. Таку заяву зробив мер Андрій Садовий.

За його словами, після того, як Росія напала на Україну, до Львова прибула велика кількість переселенців, зокрема, з Києва. Дехто з них хоче виїхати до Польщі, але багато хто хоче залишитися в Україні.

Садовий наголосив, що роботою будуть забезпечені всі люди, які хочуть працювати. Якщо хтось з переселенців висловлює бажання працювати на землі, то їх дані передають керівникам сільських підприємств. Тобто роботою у Львові забезпечуються всі охочі.

До Львова під час війни переїхало багато підприємств, і їм потрібні працівники. Це полегшує працевлаштування переселенців.

Слід зазначити, що у Львові усі чоловіки призовного віку мають стати на облік у військкоматі. Багато переселенців записалися до Сил територіальної оборони.

Тим часом, після вторгнення Росії в Україну за кордон вже виїхало близько 1,5 млн українців. Більшість – у Польщу. Також багато українців виїхало до Молдови.

Раніше глава Нацбанку України Кирило Шевченко розповів, яким буде курс гривні після війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ