Today.ua

Снарядами – по гривні: курс долара різко пішов угору після загострення ситуації на Донбасі

Гривня сильно просіла після загострення ситуації на Донеччині. Відповідно курс долара стрімко пішов угору. Якщо ситуація й надалі загострюватиметься, це загрожуватиме подальшим обвалом національної валюти і катастрофічним зростанням курсу долара.

На п'ятницю, 18 лютого, Нацбанк знизив курс гривні одразу на 21 копійку. На останній робочий день тижня НБУ встановив такі курси валют:

Різке зростання курсу долара відбулося на тлі ескалації воєнного конфлікту на Донбасі. Бойовики обстріляли Станицю Луганську та Мар'їнку. Причому палили з важкої артилерійської зброї по мирних об'єктах. Зокрема, снаряд потрапив у дитячий садок в Станиці Луганській у той час, як там були діти. Малята дивом залишилися живі.

При цьому сторона ОРДЛО повідомляє, що обстрілом з української сторони пошкоджено газопровід у Луганській області. Крім того, говорять про ранкові мінометні обстріли кількох селищ на території невизнаної республіки, включаючи селище Донецьке.

Якщо ескалація не припиниться, то на кону опиниться не лише національна валюта, а й тисячі людських життів.

Нагадаємо, на тлі чуток про війну гривню лихоманить уже кілька тижнів. Інвестори забирають свої гроші з українських ОВДП, що вкрай згубно як для національної валюти, так і для економіки нашої країни загалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ