Сало гарячого засолу: рецепт чудової закуски на всі випадки життя

Автор: Марченко Любов

Сало, незважаючи на його невигадливість і простоту, має стільки рецептів засолу, що тільки з них можна скласти окрему кулінарну книгу. У кожної господині – свій рецепт його соління та своя родзинка, яка надає продукту неповторного смаку й аромату, що пестить нюх кожного українця. Сало гарячого засолу на слух сприймається як щось нелогічне, проте на смак виявляється, що з логікою все було гаразд.

Сало гарячого засолу: рецепт чудової закуски на всі випадки життя - today.ua

Таким оригінальним рецептом поділилася відома кулінарка Надія Бурлачук. Жінка каже, що саме таке сало найбільше любить її чоловік і завжди прихоплює його з собою у відрядження.

Складові:

  • Сало
  • Вода - 1 л
  • Сіль - 1 склянка (250 мл)
  • Лавровий лист - 3-4 шт.
  • Перець горошком - 6-8 горошин
  • Цибуля - 1 шт.

Для обтирання потрібен подрібнений часник, мелений чорний перець, паприка.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Сало гарячого засолу: рецепт чудової закуски на всі випадки життя

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рецепт приготування сала гарячого засолу

  • Брусок сала миємо холодною водою і ділимо його на порційні шматки. Потім складаємо ці шматки в каструлю - так, щоби вони не прилягали один до одного щільно.
  • Тим часом, в іншій посудині доводимо до кипіння воду із прянощами і кип'ятимо цей маринад близько 5 хвилин.
  • Киплячий маринад виливаємо в каструлю з салом і придавлюємо зверху гнітом. Сало має бути повністю вкрите рідиною. Витримуємо його під гнітом три-чотири дні за кімнатної температури.
  • Затим виймаємо сало з маринаду та обсушуємо його паперовими рушниками.
  • Обсушене сало ретельно натираємо подрібненим часником, а потім обвалюємо в меленому чорному перці, паприці або готовій приправі до сала.
  • Наостанок кожен порційний шматок сала щільно загортаємо в харчову плівку та відправляємо у морозильну камеру.

Там воно "житиме" до зручного випадку: у когось до відрядження чоловіка, у когось до приходу гостей, а в когось просто до чергового походу в холодильник. І, як запевняє авторка рецепту, надовго воно там не затримається.

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, як обрати якісне сало. Воно має бути світлим, без жовтизни, сніжно-білим або з ледь помітним рожевим відтінком.

Головне