Today.ua

Приватбанк ввів обмеження на поповнення банківського рахунку

ПриватБанк обмежив надходження на карту підприємців-фізосіб. Тепер їхні щомісячні зарахування на карту не можуть перевищувати 30 тисяч гривень. Все, що понад цю суму, буде банком блокуватися.

Таке обмеження торкнулося, звичайно, не всіх рахунків, які може мати в банку конкретна людина, що займається підприємницькою діяльністю, а лише так званої ключ-карти, якою підприємці користуються як корпоративною банківською картою.

За допомогою ключ-карти (або карти "ключ до рахунку") ФОП може здійснювати безготівкові платежі, що значно полегшує йому життя. Тому багато ФОПів заводять цю карту для спрощення платежів, щоб не розраховуватися готівкою, оскільки безготівковий розрахунок набагато зручніше. І ось тепер на цю карту на місяць має надходити не більше 30 тисяч. Все, що надійде понад цю суму, буде блокуватися і повертатися платникам.

Це обмеження вже діє. Воно вступило в силу з 12 березня.

Нагадаємо, клієнти ПриватБанку масово знімають гроші з депозитів. Тільки за січень 2021 портфель депозитів цього найбільшого банку України "схуд" на три мільярди гривень. При цьому у деяких інших банків також спостерігається відтік депозитних коштів, однак він не настільки вражаючий, як у Привата. Втім, і обсяг депозитного портфеля ПриватБанку набагато вище, ніж в інших фінансових установ нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ