Today.ua

ПриватБанк влаштував киянину квест із доларовою купюрою: щоб її забрати, треба витратити на дорогу її вартість

ПриватБанк вилучив у киянина доларову купюру, запідозривши в ній фальшивку. Перевірка підозри не виправдала, і чоловікові запропонували забрати банкноту. Правда, вийшла невдача: гроші у нього вилучили в Сумах, де він був у справах. І тепер чоловікові пропонують приїхати з Києва за своєю реабілітованою купюрою.

На такий своєрідний "сервіс" ПриватБанку киянин поскаржився на порталі minfin. Чоловік під ніком Nazar76 розповів, що їздив до Сум, щоби купити там автомобіль. Продавець захотів перевірити гроші, які той привіз у сплату за машину, що цілком природно.

"Касирка, супер професіонал, сказала що 1 (одна) купюра має 2 білих плями, можливо випрані, на що я їй сказав: Я їх купив в банку позавчора, але не питання, давайте її назад, я вам дам іншу. Її відповідь мене добряче шокувала: у мене підозра що вона, фальшива !!! я, її вилучаю для перевірки. я кажу, вибачте я живу в Києві, що мені робити??? Відповідь професіонала: Якщо вона нормальна, Вам її повернуть в БУДЬ-ЯКОМУ відділенні банку! ", - пише чоловік у своїй публікації.

Через два дні, коли він вже був удома в Києві, йому зателефонували із Сум та повідомили, що підозри не виправдалися: купюра виявилася нормальною, і він може забрати її з відділення.

"Я їй: Я в Київі !!! Вона: Це Ваші проблеми, купюру вилучили тут, тут і заберете. Телефоную на 3700, пояснюю ситуацію, кажу що у мене немає можливості і фінансів приїхати до Сум, переведіть мені на карту або спишіть їх у Сумах, а в Києві я їх отримаю. 3 ДНІ мені крутять голову і сьогодні, дзвінок з гарячої лінії: Нічим допомогти не можуть, їдь у Суми і отримуй там гроші, де вилучали купюру. Це інша область, ніхто заморочуватися не буде ", - повідав про свої пригоди Nazar76.

Отже виходить, що він має витратитися на дорогу з Києва до Сум і назад, щоби забрати свою одну купюру. Номінал банкноти чоловік не вказує. Але якщо навіть припустити, що вона 100-доларова, то все одно шкурка вичинки не варта.

Звичайно, при підозрі на фальшивку купюри обов'язково повинні вилучатися. І ПриватБанк вчинив відповідно до букви закону. Однак змушувати людину їхати в інше місто, щоб забрати папірець, який без проблем можна провести транзакцією між відділеннями банку, це - за межею.

Правда після скарги на minfin-і з Приватбанку Nazar-у76 прийшла відповідь із вибаченнями та обіцянкою, що співробітники банку обов'язково з ним зв'яжуться.

Нагадаємо, інша клієнтка на цьому ж порталі поскаржилася, що ПриватБанк видав їй доларові банкноти з цвіллю і не захотів їх міняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ