Today.ua

Виробник частин тіл замість втрачених: які ще професії незабаром з'являться в Україні

Прогрес не стоїть на місці, і замість професій, що своє віджили, з'являються нові, яких не було раніше. Соціологи кажуть, що вже через 9-10 років, до 2030 року, в Україні з'являться професії, про які раніше ніхто і не чув.

Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" спільно з Career Hub розповіли, чим вже незабаром займатимуться люди, в тому числі і в Україні.

Пілот космічного літального апарату

Судячи з того, що вже зараз люди починають літати в космос як туристи, така професія незабаром з'явиться. Робота космічного пілота буде цілком повсякденною - як зараз професія пілота пасажирського літака.

Менеджер з етичних джерел

Назва професії говорить сама за себе. Такий фахівець буде в кожній компанії, і він буде стежити за тим, щоб партнери компанії відповідали етичним стандартам, та й щоб у самій компанії все підкорялося законам етики.

Компаньйон (ка) для літніх людей

За кордоном, в тій же Європі, вже є такі працівники. Вони супроводжують людей похилого віку на прогулянках, допомагають їм у вирішенні побутових проблем, а також спостерігають за їхнім емоційним і фізичним станом. Звичайно, така робота вимагатиме від людини не лише специфічних навичок, а також і терпіння, співчуття та розуміння, що старість неминуче прийде до всіх.

Консультант з цифрової реабілітації

До завдань такого людини буде входити соціальна реабілітація людей, які надто загрузли у віртуальному світі. Такому фахівцеві потрібно буде володіти не тільки знаннями в області IT, а й бути психологом. Адже віртуально залежних людей буде ставити дедалі більше.

Менеджер із подорожей у віртуальній реальності

Такий фахівець повинен буде володіти неабиякими пізнаннями у 3d-графіці. Спільно з програмістами і художниками він повинен буде створювати маршрути і реальність для віртуальних мандрівників. Причому, чим повніше буде ефект присутності, тим вище буде цінуватися такий фахівець.

Виробник частин тіла

Такий фахівець вироблятиме нові частини тіл замість втрачених (наприклад, кінцівок). У першу чергу це буде актуально для військових, а також спортсменів і людей, чиї професії пов'язані з ризиком.

Крім того, вже в найближчому майбутньому з'являться консультанти з цифрових валют, лікарі, які будуть займатися збільшенням обсягу пам'яті, і навіть дизайнери сміття.

Нагадаємо, фахівці також назвали професії, які найближчим часом втратять актуальність і будуть не потрібні. Серед них - вантажник, фасувальник, касир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ