Today.ua

Уряд вирішив, як вчинити з безробітними, які відмовляться від суспільно корисних робіт

Під час війни усі працездатні українці мають або воювати, або працювати. Безробітні отримуватимуть допомогу із центрів зайнятості лише протягом одного місяця свого перебування у статусі безробітного. Далі їм або знайдуть роботу, або позбавлять їх цього статусу та належних виплат.

Якщо протягом місяця для безробітних не знайдеться робочого місця, яке відповідає їхній освіті, досвіду та кваліфікації, їм запропонують участь у суспільно корисних роботах, характер та обсяг яких визначатиметься місцевими військовими адміністраціями. Такі умови викладено у постанові Кабміну, що стосується зайнятості безробітних у воєнний час.

"В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами", - наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно до цієї концепції, у воєнний час держава не може дозволити собі розкіш утримувати безробітних упродовж року за гроші з бюджету. Усі працездатні громадяни мають або воювати, або працювати.

Характер суспільно корисних робіт та конкретні місця роботи визначатимуться місцевою владою. Люди, які мають медичні протипоказання, до таких робіт не залучатимуться.

Загалом безробітним можуть запропонувати такі види робіт:

У разі відмови від суспільно корисних робіт безробітного знімають із реєстрації у центрі зайнятості та припиняють йому виплати. Суспільно корисні роботи будуть оплачуватись – у розмірі мінімальної зарплати 6500 гривень.

Нагадаємо, стали відомі реальні масштаби безробіття у нашій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ