Today.ua

Після стрімкого падіння біткоїн знову пішов угору: прогнози аналітиків

Біткоїн подався вгору. Падіння, яке тривало з кінця квітня, сповільнилося і зупинилося. А потім біткоїн знову пішов угору. Правда, поки що - не по суцільній висхідній лінії, а з невеликими відступами назад. Але схоже, що ці відступи погоди вже не роблять, і головна криптовалюта розпочала новий етап сходження.

Нинішня ціна біткоїна, яка коливається між 35-40 тисячами доларів, може за кілька місяців вирости до 100 тисяч в американській валюті, кажуть експерти. Зараз він переживає період "бичачого ринку", стверджують знавці. "Бичачий ринок" - це період активного росту вартості. Саме таку золоту пору нині переживає біткоїн.

Падіння, яке він пережив протягом травня, і від якого ще досі лихоманить його інвесторів, було лише нетривалим відступом. До падіння вартості біткоїна призвели гоніння на майнерів, які набули міжнародного характеру. Підлили оливи у вогонь і деякі заяви Ілона Маска щодо "неблагонадійності" криптовалюти, зроблені ним чи то навмисне, чи то на переконання, чи то просто заради забави. Однак, він же потім і виправив ситуацію, заявивши, що віддає перевагу криптовалюті. Ще одним реверансом біткоїну стала зустріч Маска з майнерами, на якій вони домовилися поступово переводити майнінг на споживання "зеленої" енергії. Це стало ще одним потужним сигналом ринку, і біткоїн, поскрипуючи засидженими суглобами майнерів, став дертися вгору.

Отже, тепер йому малюють райдужні перспективи. І, схоже, що свій "золотий вік" він ще навіть не починав.

Нагадаємо, з падінням біткоїна збідніли українські чиновники, які задекларували за минулий рік заощадження в цифрових грошах. У перерахунку на долари їхні заощадження, на піку зростання біткоїна, становили понад 1,8 мільярда доларів. Однак з його обвалом вони "зубожіли" майже вдвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ