Today.ua

Допомога 6500 гривень буде відновлена: вже відомо, хто отримає ці гроші

Українцям знову бужде відновлена допомога 6500 гривень. Влада має намір поновити цю виплату. Гроші зможуть отримати ті, кому не вдалося отримати їх раніше, і хто вже майже втратив на них надію. У Верховній Раді обіцяють повернути людям усе, що їм заборгували.

З цією метою у парламенті вже зареєстровано законопроект №7413, яким передбачено велике збільшення видаткової частини бюджету. Витрати скарбниці мають намір збільшити на 287 млрд гривень. Так ось, частину цієї суми, майже 6 млрд, хочуть витратити саме на виплату допомоги 6500 гривень.

Гроші отримають підприємці та їхні наймані працівники, які втратили свій дохід через війну. Йдеться про українців, які подали заявку на цю допомогу за програмою е-Підтримка ще у березні, і досі не отримали обіцяної суми.

"Це правда, грошей на програму не вистачило. Але найближчим часом будуть проголосовані зміни до бюджету №7413, якими передбачаються додаткові 5,8 млрд грн на цю програму. Таким чином, усі, хто подав заявку 26-31 березня, мають нарешті отримати обіцяні виплати", - повідомив заступник голови податкового комітету парламенту Ярослав Желєзняк.

Таким чином, як тільки депутати проголосують цей законопроект, гроші одразу підуть на картки українців, які мали їх отримати.

Де візьмуть гроші на ці виплати?

На ці та інші виплати, а нагадаємо, що видаткову частину бюджету хочуть збільшити майже на 290 млрд гривень, гроші розраховують позичити. Левова частка, звісно, піде на оборону.

А загалом цю суму мають намір розподілити таким чином:

При цьому дефіцит бюджету, а разом із ним і зовнішній борг України, мтануть більшими на цю суму.

"Реалізація законопроекту призведе до збільшення розміру дефіциту державного бюджету та граничної суми державного боргу на відповідну суму", – йдеться у пояснювальній записці до цього законопроекту.

Нагадаємо, влада змінила умови виплат щомісячної допомоги для переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ