Today.ua

Оператор Vodafone запустив послугу, яка для багатьох може виявитися життєво важливою

Мобільний оператор Vodafone запустив послугу, яка давно була затребувана багатьма його клієнтами. Тепер можна буде дізнатися місце розташування будь-якого абонента за сигналом, який фіксується від його телефону.

Послуга має промовисту назву "ЗнайДе", і вона дозволить доволі точно визначати локацію, в якій знаходиться потрібна вам людина.

Така послуга особливо актуальна для тих, у кого є діти або літні родичі, які можуть опинитися далеко від дому, і яких терміново потрібно розшукати.

Як підключити у себе цю послугу від Vodafone

Щоб її підключити, потрібно відправити SMS на номер 7005. Зміст SMS такий: ДОДАТИ (номер абонента) (ім'я для ідентифікації). Наприклад, ДОДАТИ 0993683432 Бабуся.

Замість імені можна використовувати набір символів, які можуть включати в себе букви (латиницю і кирилицю), цифри від 0 до 9, а також знаки "тире", "+", "$", "@", "*", "_" , "крапка".

Після того, як повідомлення буде відіслане, абоненту, номер якого ви вказали в SMS, прийде повідомлення. У повідомленні йому буде запропоновано дати дозвіл на надання інформації щодо його місцязнаходження. Якщо ж він не дає своєї згоди, то повинен буде відхилити пропозицію. Все, що від нього потрібно - відправити відповідь "ТАК" або "НІ" на номер 7003. Клієнтам, які будуть замовляти таку послугу, варто знати, що повідомлення на номер 7005, яким ви робите замовлення, коштує 3 гривні. Далі кожен запит щодо місцязнаходження буде обходитися у 25 копійок. При цьому перші п'ять днів користуватися послугою можна буде абсолютно безкоштовно. Ця послуга передбачає різні тарифні плани. Їхній список можна подивитися на офіційному сайті Vodafone.

Слід також пам'ятати, що по завершенню терміну замовленого вами пакету послуг, усі невикористані запити пропадуть, вони не переходять на новий термін.

Як працює послуга "ЗнайДе" від Vodafone?

За сигналом мобільного телефону визначається, в якому місці мережі знаходиться абонент, якого ви шукаєте. Пошук йде за допомогою мобільних вишок Vodafone, які вловлюють сигнал телефону. Похибка визначення місцязнаходження - від декількох сотень метрів до кількох кілометрів. Зрозуміло, що там, де щільність вишок вища, вище і точність визначення. Де їх менше, наприклад, у сільській місцевості, точність визначення може бути нижчою.

Щоб компенсувати клієнтам нижчу точність визначення, разом із передбачуваним місцезнаходженням абонента надсилають також назву населеного пункту, який знаходиться до нього найближче.

Нагадаємо, в Vodafone розповіли, як можна заощадити гроші на оплаті мобільного зв'язку та інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ