Today.ua

Названо великі українські міста, в яких опалювальний сезон може так і не розпочатись

В Україні вже у 70% житлових будинків та соціальних об'єктів розпочато опалення. Незважаючи на труднощі, які принесла війна, та удари агресора по важливих інфраструктурних об'єктах нашої країни, опалювальний сезон розпочато в більшості населених пунктів та будинків українців. Проте на сьогодні в країні залишається кілька великих міст, в яких опалювальний сезон або може початися не всюди, або взагалі його може бути зірвано. Йдеться про міста, що знаходяться в безпосередній близькості до зони бойових дій.

Про те, де опалювальний сезон може бути зірвано, розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Попенко називає серед великих міст, схильних до найбільшого ризику залишитися без опалення, Запоріжжя, Миколаїв та Харків. На думку експерта, у кожному місті, навіть більше – у кожному мікрорайоні цього міста, ситуацію слід розглядати окремо.

При цьому він каже, що ще кілька місяців тому попереджав владу, що з прифронтових міст потрібно евакуювати населення. Адже, окрім загрози обстрілів, до яких уже частково звикли місцеві жителі, для них ще є реальна загроза холоду. А ось до неї звикнути неможливо. Тим більше, що у знеструмлених містах не буде не лише опалення, а й води. Отже, не буде діяти каналізація, і може статися масовий порив водопровідних труб.

"Це ж можна говорити, наприклад, і про Запоріжжя, Миколаїв – це 100% не буде, ще й казали, що не буде опалення Харків. А ось у Слов'янську, наприклад, подали опалення. Тому в кожному випадку потрібно вивчати ситуацію. Немає єдиного. рецепту, тому що завтра можуть потрапити російськими ракетами, і все – не буде опалення у конкретному місці", - висловив свої міркування експерт.

Нагадаємо, влада Києва розглядає варіант із повною евакуацією жителів столиці у разі затяжного блекауту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ