Today.ua

“Нафтогаз“ завершив 2020 рік із 12-мільярдним збитками

"Нафтогаз" завершив 2020 рік зі збитком майже в 12 мільярдів гривень. При цьому раніше в фінплані на 2020 рік було закладено майже такий самий прибуток - розміром в 11,5 мільйона.

Поки остаточного підсумку немає, проте компанія чекає збитків у розмірі 11,8 мільярда гривень. Такі дані містяться в проекті фінплану компанії "Нафтогаз" на 2021 рік, який вона подала в Мінекономіки.

"За результатами фінансово-господарської діяльності за 2020 рік прогнозується отримання збитку в сумі 11,8 млрд гривень", - записано в проекті фінплану.

Там же зазначають: раніше передбачалося, що компанія завершить 2020 рік із прибутком у розмірі в 11,5 мільярда. Але замість очікуваного прибутку вийшов збиток, що за абсолютною величиною навіть трохи перевершив прибуток, якого чекали. При цьому ще на початку 2020 року наглядова рада "Нафтогазу" в листі, адресованому Кабміну, зазначала, що керівник компанії Андрій Коболєв не зміг виконати одну з умов свого контракту - збільшити видобуток газу. Однак у тому ж листі була ремарка, що Коболєву це не вдалося з причин, які від нього не залежали.

Компанія "Нафтогаз" під керівництвом Андрія Коболєва вже 4 роки поспіль знижує видобуток газу.

Нагадаємо, як нещодавно стало відомо, НАК "Нафтогаз" бере участь у видобутку нафти на території Єгипту. За рахунок цього видобутку українська компанія планує отримувати додатковий щомісячний прибуток у розмірі близько 400 тисяч доларів на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ