Today.ua

Нафтогаз дає знижку на оплату газу: українцям пояснили, як її отримати

Компанія "Нафтогаз" надає своїм клієнтам знижку на оплату газу. Її можна отримати, своєчасно та в повному обсязі сплативши рахунок за спожитий газ. Така знижка діє лише для тих клієнтів, які користуються річним тарифом "Фіксований".

Розмір знижки невеликий – лише 1%. Та якщо абонент, наприклад, опалює газом свій будинок, то й цей 1% він може відчути у своєму гаманці. Та й у будь-якому разі купувати товар зі знижкою приємніше, ніж без неї – така природа людини.

При цьому багато клієнтів Нафтогазу нарікають, що хотіли би отримати знижку, але не знають як: паперові квитанції за газ їм приходять після 20 числа, а для отримання знижки потрібно оплатити рахунок до 15. Як це реалізувати, не маючи машини часу, люди не знають.Однак усе набагато простіше, ніж здається.

Сплатити рахунок заздалегідь можна, навіть не будучи мандрівником у часі

Оплату газу можна здійснити онлайн. А для цього не слід чекати 20 числа. Адже сформований рахунок за газ з'являється в особистому кабінеті користувача вже 12 числа. Отже, можна цілком встигнути розрахуватися до 15.

У Нафтогазі зазначили, що розрахуватися потрібно обов'язково одним платежем, скориставшись одним із двох запропонованих способів:

Однак у клієнтів виникли питання й іншого характеру. Наприклад, як встигнути розрахуватися вчасно, якщо дні, що залишилися до 15 числа, є вихідними.

"Підкажіть, будь ласка, як можна отримати знижку, оплачуючи до 15-го, якщо повідомлення про формування рахунку приходить 12-го в неробочий час, а 13-те і 14-те – вихідні і банки не працюють?", - цікавиться користувач Max Tyukh.

У Нафтогазі йому відповіли, що розрахуватися можна будь-якого дня з 1 по 15 число (очевидно, у цій відповіді мається на увазі, що клієнт сам знає свій обсяг споживання і може розрахувати суму платежу, не чекаючи на рахунок). Ну, а щодо швидкості роботи платіжної системи, то, на жаль, навіть Нафтогаз над нею не владний.

"Швидкість зарахування коштів залежить від банку або платіжної системи, через яку було здійснено оплату", - написали у відповіді.

Нагадаємо, з травня наступного року облік спожитого газу вестиметься не в кубометрах, як зараз, а в кіловат-годинах. Експерти кажуть, що це буде вигідно для споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ