Today.ua

Мобілізація в Україні: дві причини, за якими призовникам можуть анулювати відстрочки

Військовий стан та мобілізація в Україні продовжаться з 19 лютого ще на 90 днів - до 20 травня 2023 року. Наразі повістки активно вручають усім військовозобов'язаним. З урахуванням усіх останніх змін до законів України, що стосуються мобілізації, громадяни мають лише дві причини, за якими їхні повістки можуть бути анульовані.

За словами начальника управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України полковника Романа Горбача у Military Media Center, повістку можуть анулювати у разі наявності у громадянина броні або повної відстрочки від служби.

Такі українці повинні завжди мати при собі відповідні документи та подати їх, щоб уникнути вручення повістки.

Навіть якщо повістка була отримана у руки, її можна анулювати пізніше. Для цього необхідно особисто з'явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки та надати документи, що підтверджують наявність броні чи відстрочки. Таким громадянам у майбутньому більше не вручатимуть повістки.

На сьогоднішній день право на відстрочку надається за медичними показаннями, за сімейним станом, а також за службовим становищем (чиновникам та держслужбовцям). При цьому українці вже склали та підписали петицію, в якій пропонують скасувати відстрочки від призову народним депутатам та відправити їх на фронт.

Раніше повідомлялося, чому деяким фахівцям відмовляють у бронюванні, незважаючи на те, що вони є у списках підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ