Today.ua

Курс долара упав нижче 28 гривень: прогноз на тиждень

Курс долара в Україні знижується кілька днів поспіль. Так, на вівторок, 8 лютого, НБУ встановив його на позначці 27,99 гривні, знизивши, порівняно з попереднім днем, на 15 копійок. Таким чином, офіційний курс долара став нижчим за 28 гривень. Подешевшав також і євро.

Загалом на 8 лютого встановлено такі курси валют:

Курс долара на міжбанку

На міжбанківському валютному ринку вчора, 7 лютого, курс долара також знизився. Він коливався навколо 28,10 гривні у продажу та 28,08 у купівлі. Курс євро у продажу також став нижчим на 1 копійку – по 32,12.

Аналітики прогнозують подальше падіння курсу долара

Протягом цього тижня гривня продовжуватиме зміцнюватися, вважають аналітики. Курс долара піде ще нижче під планку 28 гривень. Через тиждень долар на міжбанку коштуватиме близько 27,6 гривні, а вартість готівкового долара у пунктах обміну може становити 27,5/27,7 гривні.

Водночас експерти схиляються до прогнозу, що зміцнення гривні не буде тривалим. Через ймовірне підвищення облікової ставки в США, долар знову стане дуже привабливим для інвесторів, і вони кинуться переводити свої заощадження в американську валюту.

Тому інвестори активно збуватимуть цінні папери країн, що розвивають, у тому числі й українські ОВДП, випущені в гривнях. Внаслідок цього на ринку може утворитися надлишок гривневої маси і дефіцит долара, що неминуче призведе до нового етапу зростання курсу долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ