Картопля в ароматній підливці: рецепт вечірньої спокуси для всієї родини

Автор: Марченко Любов

Сьогодення внесло значні корективи не лише у спосіб життя українців, а й у меню наших співгромадян. На столах з'являється менше кулінарної екзотики. Прості українці надають перевагу недорогим стравам, приготування яких не потребує ні великих витрат часу, ні великих грошей. Тим часом, навіть недорога страва може бути смачною і ні в чому не поступатися "рябчикам з ананасами". Зокрема, такою нев'янучою кулінарною класикою є картопля в ароматній підливці.

Картопля в ароматній підливці: рецепт вечірньої спокуси для всієї родини - today.ua

Рецептом такої страви, підглянутої у фейсбук-спільноті "Туризм Вінниччини", поділилося видання fakty.ua.

Проста українська картопля в ароматній підливці здатна розбудити смакові рецептори навіть у затятих послідовників модних дієт, і в тих, які регулярно голодують, катуючи себе жорсткими кулінарними обмеженнями. Для приготування такої картоплі знадобиться мінімум продуктів, проте смаковий ефект буде максимальним.

Інгредієнти :

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

  • 1 кг картоплі,
  • 400 мл рослинної олії,
  • 8 зубчиків часнику,
  • сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування картоплі в ароматній підливці

Картоплю вимити, почистити і розрізати навпіл, якщо вона не велика. Якщо картоплини великі, потрібно різати на чотири частини уздовж. При цьому якщо картопля з вашого городу, на ній немає жодних вад, і ви абсолютно в ній впевнені, її можна не чистити, а лише ретельно вимити.

Наливаємо в сковорідку або чавунок олію і, добре її розжаривши, смажимо картоплю в киплячій олії. При цьому невелику частину олії (2-3 столові ложки) потрібно залишити для підливки.

Картопля в ароматній підливці: рецепт вечірньої спокуси для всієї родини

Коли скоринка на картоплі підрум'яниться, виймаємо її з киплячої олії шумівкою в глибоку миску.

А поки картопля підсмажується, готуємо ароматну часникову підливку. Для цього часник давимо або розтираємо в макітрі. Розтирати його краще відразу із сіллю, а роздавлений солиться потім. Вливаємо туди масло і додаємо мелений перець. Можна все ще приправити дрібно нарізаним молодим кропом або сушеними травами.

Цією підливою заливаємо картоплю в мисці, перемішуємо і прикриваємо кришкою, щоб вона настоялася кілька хвилин і просочилася часниковим духом.

Втім, довго її настоювати не вдасться. Бо ваші домочадці, зваблені дивовижним ароматом, почнуть просочуватися в кухню і неспокійно принюхуватися до вмісту миски.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

…Еееех, один раз живемо! Засуньте свої підлогові ваги глибше під диван і йдіть "у відрив". Завтра у спортзалі відпрацюєте свій вечірній гріх.

До речі, експерти кажуть, що в Україні картопля та капуста незабаром подешевшають, а отже, зиму переживемо.

Головне