Який інгредієнт потрібно додати у воду, щоб зварений буряк не втратив смаку і кольору: поради кулінарів

Автор: Марченко Любов

Нерідко недосвідчені кулінари скаржаться, що зварений буряк втрачає свій насичений колір і солодкуватий смак після того, як його зварили. Та й борщ з таким буряком набуває не гарного оксамитового відтінку, а стає просто рудим. А тим часом, досвідчені кулінари стверджують, що поганих буряків не буває, і що їх потрібно просто вміти готувати.

Який інгредієнт потрібно додати у воду, щоб зварений буряк не втратив смаку і кольору: поради кулінарів - today.ua

Який секретний інгредієнт, доданий у воду, де вариться буряк, допоможе зберегти його первозданний колір і смак, розповіло видання napensii.

Багато кулінарів, в яких буряк при варінні втратив свій колір, нарікають на якість коренеплоду. Мовляв, сорт попався невдалий. Через те буряк "виварився" до бляклого та непоказного овочу. Однак, насправді все не так. Достатньо додати у воду, в якій вариться коренеплід, лише один інгредієнт, і буряк збережеться у своєму красивому первісному вигляді, скільки б його не піддавали термообробці.

Який інгредієнт потрібно додати у воду, щоб зварений буряк не втратив смаку і кольору: поради кулінарів

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

У воду слід додати лимонний сік: половину чайної ложки на два літри води. Причому його потрібно додавати, поки вода ще холодна, щоб вона закипала вже разом із кислотою. А якщо лимона під рукою не виявилося, його можна легко замінити оцтом. При цьому пропорції залишаються ті самі: пів чайної ложки на 2 літри води.

Для тих, хто боїться, що страва стане кислою, є ще один варіант – солодкий. На літр води потрібно буде 2 чайні ложечки цукру.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При цьому слід запам'ятати ще одне правило: буряк не можна солити, коли він вариться. Якщо воду посолити, овоч не тільки стане бляклим, набувавши сірого відтінку, але й вбере у себе багато рідини і буде рідким та несмачним.

Нагадаємо, досвідчені кухарі також поділилися хитрістю, як приготувати навіть великі буряки всього за 20 хвилин. Достатньо поварити чисто вимитий коренеплід у шкірці 15-20 хвилин і одразу після цього відправити його на 5 хвилин у крижану воду. За рахунок контрасту температур буряк швидко "дійде" і буде готовим. До того ж овоч, зварений у такий спосіб, набагато краще чиститься.

Головне