Today.ua

Європа пропонує десятки тисяч вакансій для IT-фахівців з України: які зарплати обіцяють

В Україні зростає кількість пропозицій щодо роботи для фахівців із цифрових технологій. Крім того, вакансії для IT-фахівців активно відкривають у Європі, і на них охоче беруть українців. Це свідчить про те, що українські фахівці у сфері IT котируються не лише у внутрішнього замовника, а й на європейському ринку.

Про зростання вакансій для IT-фахівців свідчать дані Just Join IT – одного з найбільших джоб-бордів у Центральній та Східній Європі.

У третьому кварталі поточного року, порівняно з другим, кількість вакансій для фахівців такого профілю зросла на європейському ринку на 15%. Особливим попитом користуються фахівці у категоріях Game Development, .NET, Analytics, Java, PHP та Python.

На всі вакансії охоче беруть українців, причому на віддаленій основі. Це говорить про те, що віддалена робота і в Україні, і в світі загалом стає дедалі популярнішою, і роботодавці усе більше довіряють "дистанційникам". У принципі, якщо людина профі, і до того ж відповідальна, то не має значення, в якій точці світу вона працює. Головне – якість роботи і дотримання дедлайнів. А українських фахівців вже сповна оцінили замовники, і вони зарекомендували себе з найкращого боку.

Таким чином, якщо в інших галузях українці можуть у чомусь поступатися своїм європейським колегам, то в ІТ вони посідають передові позиції.

"З початку року лише на Just Join IT з'явилося понад 25 тис. вакансій для українських фахівців", – поділився керівник відділу обслуговування клієнтів Just Join IT Міхал Шум.

Згідно з його прогнозом, кількість вакансій для IT-фахівців зростатиме і надалі. Так, лише за один місяць, з липня до серпня, у категорії Game Development кількість робочих місць подвоїлася. Крім того, постійно зростає попит на фахівців у таких категоріях: Business/Data Analyst, .NET розробники та інженери DevOps.

Зокрема, у категорії Analytics на сьогодні вже з'явилося на 60% більше вакансій, ніж пропонувалось у липні-серпні, а у категорії у .NET пропозицій по роботі стало більше на 55%. Крім того, вже доволі тривалий час незмінно високим попитом користуються на ринку фахівці JavaScript.

На які зарплати можуть розраховувати IT-фахівці?

Зарплати, які платять в IT-секторі, для більшості українців є нездійсненною мрією. Середня зарплата за всіма категоріями коливається в діапазоні від 3 до 4 тисяч доларів на місяць. А найвищі зарплати у третьому кварталі пропонували в категорії Security ($4-6 тис.) та категорії Go ($4-5 тис.).

При цьому рекордною по зарплаті стала пропозиція від компанії Optiver. Вона шукала спеціаліста, який зміг би зайняти позицію Junior Software Engineer із переїздом до Амстердама. Такому фахівцю, який був би докою у своїй сфері, та охоче змінив би місце проживання, пропонують мінімальну зарплату в 16 тисяч доларів.

Нагадаємо, реальні зарплати працівників усіх галузей у Польщі стали нижчими. Так сталося через те, що номінальна зарплата не встигає за темпами зростання інфляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ