Today.ua

Біткоїн знову пішов вгору, але експерти обережні в прогнозах

Біткоїн знову рвонув угору. Так, 12 квітня, він злетів над позначкою в 61 тисячу доларів із космічною швидкістю. Однак експерти не пророкують головній криптовалюті найближчим часом стрімкого злету. Кажуть, що вона може "застрягти" на позначці в 60 тисяч доволі надовго.

10 квітня біткоїн злетів над планкою в 60 тисяч доларів, досягнувши позначки в 60,866 тисячі. А вже в понеділок, 12 квітня, він підстрибнув вище 61 тисячі, взявши висоту у 61,261. Однак свій особистий рекорд в 61,7, встановлений ним більше трьох тижнів тому, він поки не зміг подолати.

І, незважаючи на те, що біткоїн знову взяв розбіг, експерти обережні у прогнозах на його найближчу перспективу.

Так, генеральний директор криптовалютного p2p-майданчика Chatex Майкл Росс-Джонсон вважає, що на зростання біткоїна найбільше впливають позитивні новини від великих гравців фінансового ринку. Якщо такі будуть, то біткоїн може ще підрости. Зокрема, якби прийшла новина, від якоїсь великої фінансової структури, що біткоїни впровадили в якості платіжного засобу, це безсумнівно підштовхнуло би його зростання. Однак такі процеси не відбуваються миттєво, говорить експерт. Тому навіть при позитивних новинах біткоїн не відреагує одразу, а йому для цього знадобиться доволі тривалий термін - можливо, до року.

Дуже багато буде залежати від інвесторів на фондовому ринку, вважає керівник аналітичного департаменту AMarkets Артем Дєєв. Якщо раптом вони в якийсь момент запанікують і захочуть замінити свої вкладення в біткоїни на більш традиційні - облігації та акції, то біткоїн може обрушитися вниз. Однак можливий і протилежний варіант: люди вкладуть свої заощадження в крипторинок. І тоді його капіталізація виросте, і сам біткоїн зросте в ціні.

При цьому той же Майкл Росс-Джонсон вважає, що біткоїн зараз трохи "перегрітий". Тому інвестори стали приділяти більше уваги іншим криптовалютам. Однак ситуація на ринку криптовалют настільки мінлива, що називати його фаворитом, як і аутсайдером - справа невдячна.

Нагадаємо, при цьому деякі аналітики вважають, що біткоїн вже найближчим часом може зрости у ціні в 10 разів, а його капіталізація перевищить капіталізацію золота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ