Today.ua

Біткоїн нестримно крокує вгору: скільки можна заробити на одній монеті за тиждень

Біткоїн на минулому тижні побив свій історичний рекорд і активно крокує вгору. До кінця жовтня одна монета може додати в ціні ще кілька тисяч доларів. Таким чином, на фіксації прибутку можна заробити непогану суму грошей. Однак знаючі люди не радять із цим поспішати. Кажуть - основні вершини у біткоїна ще попереду.

Попередній рекорд біткоїна протримався півроку, з квітня 2021. Тоді він досяг вартості 64 889 доларів. Після цього головній криптовалюті довелося пережити чимало драматичних ситуацій, коли її по кілька разів на день "ховали" і стільки ж разів витягували з небуття.

З кінця вересня, переживши черговий локальний мінімум, біткоїн активно пішов у зріст, і 20 жовтня встановив новий свій рекорд - 66 733 долара.

Експерти кажуть, що, незважаючи на невеликі ситуативні коливання вартості, тепер біткоїн своми позиціями не поступиться. Він дедалі впевненіше зростає в ціні.

Що підштовхнуло біткоїн до зростання?

Експерти крипторинку кажуть, що потужний імпульс зростанню курсу криптовалюти надав запуск біржового фонду ProShares Bitcoin Strategy ETF. Він буде інвестувати в біткоїни. Після багаторічного лобіювання запуску такого фонду Комісія з цінних паперів і бірж США, нарешті, дала добро.

"Новий фонд, що торгується на Нью-Йоркській фондовій біржі під тікером $ BITO, зібрав у перший день понад 1 млрд доларів торгового обороту. Цей результат засвідчив один із найуспішніших подібних запусків за весь час", - повідомляє CoinDesk.

Ще одним каталізатором зростання біткоїна стало відновлення масового майнінгу криптовалюти китайськими майнерами. У Китаї криптовалюту поставили поза законом. Через це уряд КНР вказав майнерам на двері. Більшість з них передислокувались у сусідній Казахстан і тепер будуть працювати там.

"Ми розглядаємо оптимізм інвесторів стосовно зростання ціни біткоїн як базовий сценарій, тому що відновилася робота криптомайнерів із Китаю після їхньої релокації. І немає причин для зниження темпів роботи", - говорить головний стратег по криптовалюті компанії TomiEx Анжей Ковальчук.

Ці два фактори потужно підштовхують біткоїн вгору і підвищують його вартість. При цьому Ковальчук прогнозує протягом наступного тижня зростання вартості біткоїна приблизно на 8 тисяч гривень. Тобто, умовно кажучи, за тиждень біткоїн може піднятися від 60 до 68-69 тисяч доларів. Однак поспішати виводити прибуток Ковальчук не радить, адже основний ривок вартості головної криптовалюти ще попереду.

"Такі рішення можуть приймати трейдери та інвестори, які не бачать картину широко. Технічні фахівці аналізу ринку розуміють, що ордери на фіксацію прибутку розташовані трохи вище", - говорить експерт.

Нагадаємо, багато експертів прогнозують, що вже до кінця поточного року біткоїн може вирости удвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ