Ціни на овочі від українських виробників будуть рости: названі причини

Автор: Марченко Любов

Ціни на овочі від українських виробників, як і раніше, будуть рости. У кращому випадку, зростання цін зупиниться до середини червня. Однак не виключено, що це станеться трохи пізніше.

Ціни на овочі від українських виробників будуть рости: названі причини - today.ua

Такий прогноз дає економіст Олег Пендзин. Він же пояснює, чому сьогодні на українському ринку ціни на овочі з-за кордону набагато нижчі за українські. У цьому немає ніякої змови монополістів, така цінова ситуація складається з об'єктивних причин.

На сьогодні в Україні склалася трирівнева система цін на овочі. Найдешевші - українські овочі минулорічного врожаю, які досі є на складах, і які ще цілком непогано збереглися. На другому рівні - імпортні молоді овочі. Вони дорожче торішніх українських, але дешевше, ніж українські молоді. На третьому, найдорожчому, рівні - вітчизняні молоді овочі. Ціни на овочі від українських виробників будуть рости: названі причини

"Різниця між імпортом і українськими молодими овочами це те, що українські овочі - це парник. Це абсолютно інша собівартість, вона значно дорожче. Імпорт - це відкритий грунт, тому він набагато дешевше. Поки на український ринок не почнуть надходити овочі і фрукти з відкритого грунту в Україні, то ціни будуть рости ", - пояснив Олег Пендзин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Він також розповів, що торік урожай ранніх українських ґрунтових овочів став надходити на ринок на початку червня.  А цьогоріч, через пізню і холодну весну, урожай з відкритого грунту піде не раніше середини червня, а то й пізніше. Тому ціни на овочі від українських виробників будуть високими ще доволі довго.

Нагадаємо, аграрії припускають, що в майбутньому картопля може стати дефіцитним продуктом. Він може зникнути через вірусні захворювання цієї культури, які поширюються дуже швидко.

Головне