Today.ua

Чи скорочуватимуть пенсії та соцвиплати в Україні: у Мінфіні зробили заяву

Пенсії та соцвиплати в Україні поки що скорочувати не мають наміру. Наразі уряд не бачить у цьому потреби. Крім того, Кабмін не планує скорочувати фінансування і на інші захищені статті бюджету – освіту і медицину.

Про це повідомив голова Мінфіну Сергій Марченко у своєму інтерв'ю, яке він дав у ході всеукраїнського телемарафону.

"Витрати соціального блоку у нас у пріоритеті, як і військові витрати. Тому я не прогнозую зараз таких скорочень, не бачу поки що в них необхідності", - заявив Сергій Марченко.

Однак при цьому глава Мінфіну зауважив, що верифікація одержувачів соцдопомоги буде ще жорсткішою. Усі виплати мають бути суто адресними. Тому в ході верифікації може бути певне відсівання одержувачів соцвиплат. Проте, якщо соцдопомога призначена людині цілком обґрунтовано, то вона її отримуватиме, наголосив головний фінансист країни.

Таким чином, він перерахував захищені статті бюджетних видатків, які поки що виплачуватимуть громадянам у повному розмірі: пенсії, соцвиплати, охорона здоров'я та освіта.

"Ці витрати є пріоритетними та абсолютно повною мірою мають бути забезпечені", - наголосив чиновник.

Нагадаємо, в Україні знайшли спосіб виплатити квітневі пенсії без затримок. Уряд сподівається на допомогу від іноземних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ