Today.ua

Арахамія втратив біткоїни на 25 мільйонів доларів

Глава парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" про те, як втратив 400 біткоїнів. На піку вартості біткоїна, яка перевищила 63 тисячі доларів, він став би володарем 25 мільйонів доларів.

Давид Арахамія поділився, як це сталося. В його електронному гаманці зберігалося 400 біткоїнів. Тоді ще їхня вартість була невелика. І на той час пароль доступу в гаманець з біткоїнами становив лише одне кодове слово. Арахамія зберігав його на жорсткому диску.

Але одного, далеко не прекрасного, дня він випадково стер це слово. І тепер біткоїни в його гаманці, як і раніше, є, однак доступу до них ні у самого господаря, ні у кого-небудь іншого, немає. Чотириста біткоїнів виявилися назавжди замкненими в електронних "надрах".

"Я на диску стер розшифрований розділ диска ... Зараз це страшна сума виявиться. Я вже навіть не хочу про це думати, тому що виглядає дуже погано", - зізнався Арахамія з трохи нервовим смішком.

Якщо врахувати, що на днях біткоїн перестрибнув позначку в 63 тисячі доларів, то на сьогодні Давид Арахамія міг би бути володарем незліченного багатства вартістю приблизно в 25 мільйонів доларів. А в гривнях це склало би близько 700 мільйонів.

Як зауважили в коментарі до цього відео, розміщеному в Telegram, "так звучить біль".

Нагадаємо, біткоїн стрімко почав дешевшати 16 квітня після того, як стало відомо, що його заборонили використовувати в Туреччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ