Today.ua

Яйця в Україні почали дорожчати: названі основні причини підвищення цін

На внутрішньому українському ринку в кінці літа 2021 року розпочали стрімко дорожчати курячі яйця. Фермери прогнозують, що зростання цін продовжиться до новорічних свят, і назвали основні причини зміни вартості одного з найпопулярніших продуктів харчування в країні.

У найближчі місяці, щонайменше до кінця поточного року, в Україні продовжать підвищуватися ціни на курячі яйця. Експерти стверджують, що епоха дешевих яєць в Україні завершилася, тепер варто очікувати істотного підвищення цін. Подорожчання зупинити навряд чи вдасться, оскільки в Україні з кожним роком все більше скорочується виробництво курячих яєць.

Тільки з початку 2021 року, згідно з даними Держстату, обсяги виробництва яєць скоротилися на 15 відсотків. Середній цінник на десяток яєць на прилавках українських магазинів досягає 30 гривень, органічні і преміальні яйця подорожчали до 45 гривень. Але на цьому зростання цін на курячі яйця не зупиниться.

"Це зростання буде тривати приблизно до новорічних свят, тоді зазвичай доводиться максимально висока ціна на яйця, і ця висока ціна протримається десь до першого тепла", - пояснила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин.

Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчає курятина. Ціни по регіонах сильно відрізняються ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ