Today.ua

В Україні рідкісну монету номіналом 10 копійок продають за 36 000 грн: у чому її особливість

В Україні виставили на продаж рідкісну монету номіналом 10 копійок. Її продають за 36 000 грн. Стало відомо, чим зумовлена така висока ціна.

Унікальну монету представили на електронному аукціоні Violity. Продавець, зареєстрований під ніком sim911, повідомив, що лот знаходиться у місті Чорноморськ Одеської області.

Монета була виготовлена із латуні у 1992 році. Вона має рідкісний штамп 4Вам та важить 1,70г.

Власник зазначив, що реставрація не проводилася. Видно, що монета перебуває у хорошому стані. Sim911 назвав особливості свого грошового знака.

"Монета без підшліфування та повороту", - написав він.

Лот виставили на продаж 12 квітня. За ним стежать 34 колекціонери.

Продавець вказав фіксовану ціну у майже тисячу доларів – 36 000 грн без торгів. Оплата приймається на карту Sense Bank. Доставка доступна Новою поштою.

Які монети номіналом 10 копійок цінують нумізмати

Загалом нумізмати готові платити за монети 10 копійок 1992 року від 20 до 14 тисяч гривень.

Оформлення монет однакове: на аверсі викарбувано тризуб та напис "Україна 1992". На реверсі зображено номінал - "10 копійок". Відрізнити рідкісні 10-копійчані монети від звичайних можна, аналізуючи ребра монети, зображення герба, число та розміщення ягід.

Найдорожча монета, яку коштує 14 тисяч гривень, має опуклий щит та втиснутий тризуб - англійський карбований. У таких монет гурт нанесений із дрібною насічкою. Якщо монета дійсно є дуже цінною, колекціонери зазвичай хочуть подивитися на неї вживу, щоб побачити особливості дорогого екземпляра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про продаж монети номіналом 10 копійок за 25 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ