Today.ua

В Україні збільшився розмір субсидій на оплату послуг ЖКГ

У Міністерстві соціальної політики України відзвітували про збільшення розміру субсидій на оплату послуг ЖКГ в березні поточного року. Найвищі виплати отримали жителі Рівненської області.

У березні 2021 року зі середньому розмір субсидій на оплату комуналки виріс на 13,6 відсотка, повідомляють в Мінсоцполітики. Таким чином, допомога від держави для пільгових категорій споживачів в середньому зросла до 1686 грн.

В цілому, субсидії отримали близько 2,95 млн домогосподарств, на допомогу яким держава тільки в перший місяць весни виділив 4,8 мільярда гривень. З них 4,52 мільярда гривень були виплачені отримувачів субсидій у готівковій формі, а решта 274 мільйони - в безготівковій.

При цьому, в Рівненській області середній розмір субсидій в березні 2021 склав 2012 гривень, це найвищий показник по Україні. В Одеській області, згідно з даними Мінсоцполітики, субсидії найнижчі по країні - близько 1193 гривні.

Міністр соціальної політики Марина Лазебная закликала громадян України, у яких не вистачає грошей на оплату комунальних послуг в повному обсязі, звертатися за допомогою до держави. Для цього потрібно подати декларацію про сукупні доходи всіх членів домогосподарства та заяву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продовжує зростати загальна заборгованість громадян за комунальні послуги. Не рятують навіть субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ