Today.ua

В Україні збільшать фінансування субсидій: хто отримає підвищені виплати

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення збільшити фінансування житлових субсидій. Підвищені виплати українські громадяни почнуть одержувати навесні 2022 року.

Новий меморандум, який Україна підписала з МВФ, містить пункт про те, що відрахування з держбюджету на 2022 рік за програмою житлових субсидій є достатніми, але за умови незмінності тарифів.

Оскільки після закінчення поточного опалювального сезону в Україні заплановано новий етап перегляду тарифів на електроенергію, газ, опалення, воду та інші види послуг ЖКГ, відповідно має бути збільшено фінансування субсидій для незаможних громадян країни.

“Після перегляду тарифів навесні ми забезпечимо, щоб у переглянутому бюджеті було визначено необхідні ресурси для своєчасного та повного забезпечення зазначеної програми”, – йдеться у меморандумі МВФ.

Таким чином, підписанням даного меморандуму з Міжнародним валютним фондом, влада України взяла на себе зобов'язання збільшити фінансування програми з виплати житлових субсидій для громадян навесні 2022 року.

У Мінсоцполітики вже оголосили про підвищення витрат на субсидії на оплату послуг ЖКГ для українців після закінчення цьогорічного опалювального сезону.

Нагадаємо, у меморандумі з МВФ Україна також дала згоду на дії, що призведуть до зростання тарифів на газ для населення на 200%. Чому українцям доведеться платити за блакитне паливо у рази більше, ніж зараз?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ