Кабінет міністрів України вирішив посилити боротьбу із продуктовим фальсифікатом на внутрішньому ринку. Для захисту прав споживачів буде запроваджено нові вимоги до реалізації та маркування продуктів харчування.
Згідно з повідомленням на сайті Міністерства економіки України, Кабмін підтримав проект закону, в якому пропонується запровадити нові вимоги до маркування та реалізації харчової продукції.
Крім того, буде посилено вимоги щодо допуску до виробництва, розширено список об'єктів санітарних заходів, а також посилено покарання за порушення вимог харчового законодавства. Ухвалення цього законопроекту дозволить посилити боротьбу з фальсифікацією продуктів харчування в Україні.
Споживачі отримають доступ до достовірної та вичерпної інформації про склад кожного продукту. Про це розповіла заступник голови Мінекономіки Ірина Новікова.
До переліку об'єктів санітарних заходів буде внесено харчові добавки, ароматизатори, харчові ензими, природні мінеральні води, поживну цінність, користь для здоров'я та інше. Для перевірки якості роботи виробників харчової продукції буде запроваджено інспекції з боку осіб та лабораторій компетентного органу.
Нагадаємо, в Україні під виглядом оливкової олії продають соняшникову. Масштаби фальсифікації дуже великі.