Today.ua

В Україні скорочується попит на одну з популярних спеціальностей: тисячі людей втратять роботу

В Україні стрімко скорочується кількість вакансій для однієї зі спеціальностей. У цьому сегменті було задіяно тисячі людей по всій країні, проте попит на представників цієї професії значно знижується.

За даними українських порталів з працевлаштування, з кожним днем стає дедалі менше вакансій для прибиральників. Прибирати офіси, адміністративні приміщення, номери в готелях, кафе та ресторани українці влаштовувалися як підробіток, у тому числі і після виходу на пенсію. Рівень заробітної плати для представників цієї спеціальності залежить від тривалості робочого дня – від 4000 до 15000 гривень.

Якщо влітку 2021 року попит на прибиральників (клінерів) був досить високим, то восени кількість вакансій почала швидко скорочуватися. Крім того, частина закладів працюють лише в період літніх відпусток, коли люди багато подорожують та відпочивають. Прибиральники, які працюють там, змушені шукати іншу роботу. Найчастіше роботодавці на посаду прибиральниці шукають жінок віком від 20 до 50 років, оклад залежить від графіка роботи, складності робіт, що виконуються, а також від географічного положення. Так, в українських мегаполісах клінери заробляють значно більше, ніж їхні колеги у провінції.

Нагадаємо, раніше експерти назвали три найзатребуваніші професії в Україні. Кому найпростіше знайти роботу і на яку зарплату можна розраховувати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ