Today.ua

В Україні скорочується виробництво вершкового масла: як зміняться ціни на продукт восени

Ціни на вершкове масло в Україні будуть змінюватися поступово, починаючи з осені 2021 року. Головними причинами є скорочення обсягів виробництва, а також зміна вартості на світовому ринку.

У серпні поточного року в світі ціни на вершкове масло почали рости. Експерти прогнозують, що у вересні і жовтні дана тенденція продовжиться. А слідом за світовими цінами підвищаться і цінники на вершкове масло на внутрішньому українському ринку.

Крім того, запаси вершкового масла в Україні активно знижуються, власне виробництво неухильно скорочується, частина продукції йде на експорт, а обсяги імпорту помітно знизилися.

"Поповнення запасів за рахунок імпорту навряд чи можливо, тому що ситуація з вартістю ввезення така, що продавці не поспішають віддавати і вітчизняне масло в надії на його подальше подорожчання", - стверджують економічні експерти.

Згідно з прогнозами аналітиків, вершкове масло в Україні буде планомірно дорожчати, хоч і не такими швидкими темпами, як раніше. Крім того, очікується значне скорочення виробництва вершкового масла на українських підприємствах, тому зростання вартості продукту уникнути навряд чи вдасться.

Деякі експерти прогнозують, що через занадто високі цінники на вершкове масло, виробники можуть почати випускати спреди і вершкові суміші, які будуть набагато доступніші за ціною для українських споживачів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що всього дев'ять виробників в Україні поставляють на ринок вершкове масло, яке відповідає стандартам якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ