Today.ua

В Україні підвищать податки: кому доведеться заплатити більше

Український уряд планує підвищити податки в країні, щоб наповнити державний бюджет для фінансування соціальних програм. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, для кого виросте податкове навантаження.

За даними глави Кабінету міністрів України, податкову ставку планується підвищити для окремих галузей бізнесу. Справа в тому, що в країні склалася негативна ситуація, пов'язана з недостатнім фінансуванням, в освіті, медицині та інших соціально значущих напрямках. Щоб збільшити допомогу за цими напрямками, влада має намір збільшити оподаткування для тих сфер бізнесу, які мають високу маржинальність (різниця між витратами і виручкою від реалізації).

Уряд планує перейняти досвід цивілізованих країн і зробити податкові внески для найприбутковіших видів бізнесу більш високими. При цьому, як уточнив Денис Шмигаль, підвищувати податки для малого, середнього бізнесу, а також для ФОП не будуть.

"Можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях - медицині, освіті та інших соціальних напрямах. Але це буде стосуватися не простих людей, які не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямків, які мають високу маржинальність і повинні платити більше, як це є в інших цивілізованих країнах світу", - пояснив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців хочуть змусити двічі платити податки з офіційно зароблених грошей. Подробиці нового законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ