Today.ua

В Україні знизять ціни на свинину шляхом впровадження нових технологій і генетики

Свинина в Україні сильно подорожчала через погані врожаї зернових в 2020 році. Тенденція до зростання цін на м'ясо свиней і сало збереглася і в 2021 році. З початку липня закупівельна вартість зросла на 1 - 2 гривні за кілограм. Однак, очікується, що впровадження нових технологій і використання генетики дозволять збільшити поголів'я і знизити ціни.

Згідно зі статистичними даними аналітичного відділу Асоціації "М'ясний галузі", за останній тиждень в Україні закупівельна ціна на свинину зросла на 1 - 2 гривні за кілограм. Відповідно, закупівельні ціни на 12 - 18 липень 2021 року становитимуть в середньому 42 - 44 грн/кг на свиней живою вагою з ПДВ 14%, в перерахунку на ПДВ 20% вартість кілограма свинини зросте до 45 - 47 грн.

При цьому, рівень попиту з боку кінцевого споживача залишається поки стабільним. В Асоціації зазначають, що в Україні почали знижуватися ціни на зернові, це повинно послужити поштовхом для модернізації свинокомплексів, впровадження нових технологій і нової генетики.

У комплексі ці заходи дозволять знизити собівартість свинини. Свинарі отримали унікальний шанс зайняти більш міцну позицію і не залежати від коливання цін на свиней. Багато українських свинарі вже приступили до реалізації планів щодо зниження собівартості продукції на свинофермах. Головна мета виробників - вийти на новий і більш прибутковий рівень в свинарстві.

Чи зміниться при цьому якість готової продукції, і чи знизяться ціни на свинину і сало на прилавках українських магазинів? Ці питання поки залишаються відкритими ...

Нагадаємо, раніше аграрії заявили, що врожаї зернових в 2021 році будуть рекордними. Зміняться ціни на борошно і хліб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ