Today.ua

В Україні знизять податок на зарплату, щоб всі працювали офіційно

Уряд України розглядає питання зниження податку на заробітну плату. Найближчим часом влада хоче створити в країні комфортні умови для роботодавців і найманих працівників та усунути причини появи зарплат "в конвертах".

Про підготовку в Україні зниження податку на заробітну плату розповів народний депутат, член фракції "Слуга народу" в Парламенті, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. За словами нардепа, в Україні повинно бути знижено податкове навантаження на фонд оплати праці. Правда, фінансист поки не може точно стверджувати, коли саме це станеться.

"Я не думаю, що це буде з 2022 року, а скоріше з 2023 року", - зазначив Гетьманцев в одному зі своїх інтерв'ю.

Розробкою відповідного законопроекту займався податковий комітет у Верховній Раді. Зараз документ вже направлений на розгляд до Міністерства фінансів, де повинні будуть знайти інструменти, які дозволять компенсувати дане рішення.

На думку розробників, зниження ставки податку на заробітну плату саме по собі принесе користь, оскільки стане відмінним стимулом для подачі добровільних декларацій.

Нагадаємо, українцям розповіли, що чекає тих, хто відмовиться скористатися податковою амністією і не заповнить "нульову" декларацію в зазначені в законі терміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ