Today.ua

В Україні прогнозують рекордні врожаї гречки: як зміняться ціни на крупу восени 2021 року

Українцям розповіли, як зміняться ціни на гречку до кінця 2021 року. Аграрії завершують жнива, за результатами якої вже видно, що обсяги врожаїв в порівнянні з минулим роком значно збільшилися.

Гречка - одна з найпопулярніших в Україні круп, може подешевшати найближчим часом, оскільки фермери звітують про рекордні врожаї гречки в поточному сезоні. Валовий збір очікується на рівні 114 тисяч тонн, що приблизно на 16 відсотків більше за минулорічні показники.

Як відзначають в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), в 2021 році українським аграріям вдасться побити трирічний рекорд за обсягами врожаю гречки. Це дозволить повністю покрити попит на крупу на внутрішньому ринку. В УКАБ прогнозують стабілізацію цін на гречку на українському ринку. У Міжнародній асоціації гречки не поділяють оптимізм поглядів УКАБ, за прогнозами їхніх експертів, до кінця 2021 року гречка подорожчає на третину.

Рекордні врожаї не гарантують українським споживачам зниження вартості гречки, оскільки внутрішній ринок України багато в чому залежить від ситуації на світовому ринку.

Нагадаємо, хороші врожаї соняшника в Україні не призведуть до зниження цін на соняшникову олію. Чому продукт продовжує дорожчати ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ