Today.ua

В Україні після Нового року кардинально зміняться ціни на квартири

Після Нового року в Україні прогнозують кардинальні зміни на ринку нерухомості. Названо терміни, коли відбудеться різкий стрибок цін на квартири.

Мрія про покупку власної квартири у 2022 році стане для пересічних українців майже недосяжною. Експерти прогнозують суттєве зростання цін на житлоплощу з другої половини березня.

Очікується, що на початковому етапі вартість квадратних метрів зросте до 5%. Проте починаючи з середини весни і до червня 2022 року квартири подорожчають ще суттєвіше. Наступний етап підвищення цін на житлоплощу прогнозують у період з жовтня до кінця грудня наступного року.

Таким чином, в Україні протягом 2022 року очікуються три етапи підвищення цін на квартири як на первинному, так і на вторинному ринках нерухомості. Згідно зі статистичними даними, найбільший попит серед українських покупців мають однокімнатні та двокімнатні квартири площею до 60 квадратних метрів. Саме таке житло у 2022 році дорожчатиме найбільше.

Аналітики відзначають, що причиною зростання цін на нерухомість в Україні стало підвищення вартості будматеріалів та енергоресурсів, значний внесок у подорожчання квартир внесла урядова програма розвитку іпотеки, а також пандемія коронавірусу.

Нагадаємо, українцям доведеться заплатити близько 20% податку за квартири, куплені раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ