Today.ua

В Україні очікують нового стрибка цін на соняшникову олію

Українські аграрії зібрали хороші врожаї насіння соняшнику, однак на ринку це поки ніяк не позначилося. Ціни на соняшникову олію залишаються високими. Більш того, виробники готуються до нового подорожчання...

Прогнози економічних експертів, щодо зниження вартості соняшникової олії в Україні після збору нового врожаю соняшнику, на жаль, не виправдалися. Продукт залишається дорогим і недоступним для величезного числа українських споживачів.

Не виправдали себе також прогнози про зростання світового виробництва олійних в 2021-2022 роках, що повинно було привести до зниження цін. Причиною стало зменшення обсягів виробництва ріпаку, тому ріпакова олія дорожчає і не дає знижуватися цінам на інші види рослинних олій. Недолік пропозиції на світовому ринку ріпакової олії збільшує попит на соняшникову олію, а відповідно, провокує її подорожчання. Все це означає, що українцям найближчим часом не варто сподіватися на зменшення вартості соняшникової олії. Традиційного сезонного здешевлення не відбулося також з тієї причини, що виробники не поспішають виставляти на продаж соняшникова олія нового врожаю, оскільки очікують нового стрибка цін, як в 2020-му році.

Нагадаємо, раніше виробники озвучили нові ціни на соняшникову олію в 2021-2022 роках. У скільки буде обходитися українським споживачам літр одного з основних продуктів харчування?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ