Today.ua

Повернуться ціни 2019 року: в Україні восени подешевшають яблука

Ціни на вітчизняні яблука зміняться восени. Аномальний урожай в Європі і Україні, а також складнощі з експортом за кордон спровокують значні зміни на внутрішньому ринку.

Українські аграрії і економічні експерти прогнозують різке зниження цін на яблука найближчими місяцями. Вартість плодів нового врожаю знизиться на 15-20%. Таким чином, українці в 2021 році будуть купувати яблука за цінами 2019 року.

Фермерські господарства ЄС і України рапортують про аномально високі врожаї яблук в садах. Крім того, в українських виробників виникли складнощі з експортом яблук в країни Азії, з цієї причини, основний обсяг зібраних фруктів надійде на внутрішній ринок.

Рекордне підвищення пропозиції однозначно призведе до обвалу цін. Проте, аграрії турбуються з приводу погіршення погодних умов, які можуть пошкодити врожаї товарного яблука.

"Безсумнівно, погодні аномалії, такі як град чи сильний дощ, можуть нашкодити врожаю, що може вплинути на його вартість. Однак на сьогоднішній день прогнозується високий урожай яблук в нашій країні і Європі, хоча остаточна ціна буде сформована у вересні після того, як фермери зберуть урожай", - зазначив глава "Української плодоовочевої асоціації" (УПОА) Тарас Баштанник.

Нагадаємо, в Україні прогнозують значне зниження цін на соняшникову олію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ