Today.ua

В Україні хочуть повернути пільговий тариф за перші 100 кВт-год електроенергії, але за іншою ціною

В Україні з травня 2021 р очікується підвищення тарифів на електроенергію для населення. При цьому, може бути повернутий пільговий тариф на перші 100 кВт-годин, але не по 90 копійок, як було раніше, а значно дорожче.

За даними аналітиків, до кінця поточного року тарифи на електроенергію в Україні піднімуться з 1,68 грн за кожну спожиту кВт-годину до 3,2 - 3,5 грн. У зв'язку з цим, влада може повернути пільговий тариф на перші 100 кВт-годин, які раніше становили 0,9 грн. Якщо це станеться, то вартість пільгового тарифу, швидше за все, складе 1,68 грн за перші сто кВт-год.

Український Парламент вже намагався повернути пільговий тариф на електроенергію для населення, однак більшість народних обранців проголосували «проти». Варто зазначити, що влада України раніше вирішила отримати кошти для виплати боргів інвесторам за розвиток «зеленої» енергетики в країні, які становлять десятки мільярдів гривень, шляхом скасування пільгового тарифу для населення.

Також вирішено підвищити вартість електрики для тих домогосподарств, які споживають підвищену кількість енергоресурсу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні будуть жорстко карати тих, хто не платити за електрику. Боржникам відключать подачу електроенергії протягом п'яти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ