Today.ua

В Україні будуть штрафувати до 8500 гривень за пластикові пакети в магазинах

В Україні заборонили використовувати пластикові пакети. В уряді за прийняття нового закону і за введення штрафів до 8500 гривень проголосували 297 народних депутатів.

Відповідно до прийнятого Верховною Радою законопроекту №2051-1, в Україні забороняється використання легких пластикових пакетів товщиною до 50 мкм, надлегких пластикових пакетів, а також оксорозкладних пластикових пакетів.

У разі поширення, заборонених законодавством пластикових пакетів буде накладатися штраф від 1700 до 3400 гривень. Якщо після цього буде зафіксовано повторне порушення, то розмір штрафу збільшиться від 3400 до 8500 гривень. Дія нового закону не поширюється на обіг і використання в точках продаж

ів пакетів з біоразкладного пластика і на надтонкі пластикові пакети шириною до 225 мм, глибиною до 345 мм і довжиною до 450 мм, які призначені для упаковки свіжого м'яса та риби, сипучих продуктів та льоду. Після того, як прийнятий Верховною Радою закон вступить в дію, з обігу на території України повинні бути вилучені всі види заборонених пластикових пакетів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український уряд має намір заборонити продаж в країні деяких видів тютюнових виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ