Напередодні Великодня 2021 попит на м'ясну продукцію в магазинах і на ринках зростає. Однак, не варто забувати, що в Україні близько 40% м'яса на прилавках - це фальсифікований продукт, який не можна назвати якісним і безпечним для здоров'я.
Поки відповідні органи борються за те, щоб громадяни України могли купувати тільки свіже м'ясо, фахівці рекомендують навчитися самостійно визначати якість продукту.
Якщо натиснути пальцем, це можна зробити в гумових рукавичках, через упаковку або поклавши серветку, на шматок м'яса, то вм'ятина швидко відновиться тільки на свіжому і якісний продукт. На м'ясі, яке заморожувалося, ямка залишиться надовго.
Візьміть в руки обраний шматочок м'яса і понюхайте його, будь-який неприємний або підозрілий сторонній запах повинен вас насторожити. Відмовтеся від покупки такого продукту. М'ясо повинно пахнути тільки м'ясом і нічим більше. Не варто купувати заветренной м'ясо, покрите сухою скоринкою, за час лежання на прилавку в такому продукті могли почати розмножуватися патогенні бактерії, небезпечні для здоров'я.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Також відмовтеся від покупки м'яса, яке знаходиться в лотку, наповненому рідиною, якщо продукт "тече", то це вірна ознака, що він був до цього заморожений.
Остерігайтеся акційних розпродажів м'ясної продукції, ймовірно, термін зберігання закінчується, тому продавець вирішив скоріше позбутися від залежалась партії.
Нагадаємо, раніше експерти повідомляли, що в Україні левова частка вершкового масла в магазинах є фальсифікатом. Як захиститися від покупки неякісного продукту?