Today.ua

У додатку “Дія“ з'явився новий формат COVID-сертифікатів

У мобільному додатку "Дія" з'явилася можливість завантажити сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу у форматі PDF. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Глава Міністерства цифрової трансформації України уточнив, що раніше завантажити COVID-сертифікат громадяни, які поставили щеплення від коронавірусу, могли лише на порталі Дія. Тепер завантажити сертифікат у форматі PDF можна також у мобільному додатку "Дія".

"Зробили це для вашої зручності, оскільки відвідування центрів масової вакцинації, спілкування з користувачами показало, що багато хто все одно додатково скачує сертифікат з порталу, робить скріншоти QR. Тепер у кілька кліків можете це зробити в додатку", - пояснив глава Мінцифри.

Раніше Михайло Федоров стверджував, що якби в Україні не з'явився додаток "Дія", то кожен другий COVID-сертифікат у країні був би підробленим, що несло б небезпеку здоров'ю нації.

Варто зазначити, що отримання сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу стало набагато простіше. Українцям більше не потрібно мати цифровий підпис для того, щоб згенерувати COVID-сертифікат. Достатньо авторизації через BankID або Mobile ID.

Нагадаємо, українців без QR-коду у додатку “Дія“ штрафуватимуть на десятки тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ