Today.ua

У Нафтогазі розповіли, чому ціна на газ знижуватися не буде

Українцям не варто сподіватися на зниження тарифів на газ. У Нафтогазі розповіли, від чого насправді залежить ціна блакитного палива для споживачів.

У газопостачальній компанії "Нафтогаз України" пояснили, чому тарифи на газ залишаться високими в найближчому майбутньому. В Україні докорінно змінена система формування цін на блакитне паливо для населення.

Тепер тарифи на газ для українців залежать від вартості природного газу на європейських хабах. Про це повідомили в прес-службі Нафтогазу.

"Основними факторами підвищення цін на газ в Україні є зростання ціни на природний газ в Європі - на травень вартість природного газу на європейських хабах досягла майже 9 грн / куб.м в еквіваленті", - розповіли в Нафтогазі.

Підвищення цін на газ на світовому ринку обумовлено зростанням попиту на енергоресурс через погодні умови. Весна поточного року була досить холодною, що і спровокувало збільшення вартості газу.

Підвищення цін на газ в Європі також викликане зниженням запасів природного газу в європейських підземних сховищах, а також зростанням цін на емісію СО2 в ЄС.

Нагадаємо, раніше в Нафтогазі нагадали, що українці можуть отримати знижку на газ. Як це зробити, читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ