Today.ua

У «Нафтогазі» розповіли, як будуть нараховувати субсидії при зміні постачальника газу

У «Нафтогазі» нагадали українським споживачам пільгових категорій, як будуть нараховуватися субсидії в разі зміни постачальника газу. Чи потрібно відвідувати органи соцзахисту, щоб зберегти субсидію на газ в раніше нарахованому розмірі?

Газопостачальна компанія НАК «Нафтогаз України» нагадала правила нарахування і отримання субсидій для населення при зміні постачальника газу. Один з абонентів повідомив на сторінці компанії в Фейсбук, що йому при переході від Жітоміргазсбит в «Нафтогаз» за цілий місяць скасували субсидію, а за березень скоротили розмір соцдопомоги на оплату ЖКГ з 1641 грн до 600 грн.

У відповіді «Нафтогазу» сказано, що в Україні спростили процедуру інформування про зміну постачальника газу для побутових клієнтів пільгових категорій, тому заново подавати пакет документів на нарахування субсидії при зміні постачальника не потрібно.

«Тепер налагоджена система обміну даних в електронному форматі між постачальниками і органами соцзахисту, клієнтам не потрібно відвідувати особисто і повідомляти Управління соціального захисту населення (УСЗН) про зміну постачальника і щомісячну ціну на газ ... субсидіанти і пільговики можуть безперешкодно змінити постачальника газу і отримати кращу ціну на ресурс на ринку. Зміна постачальника газу не впливає на пільги і субсидії, які нараховувалися клієнту до цього. Процедура написання заявки і набір документів не відрізняються від загальних процедур зміни газопостачальної компанії», - йдеться у відповіді «Нафтогазу».

Нагадаємо, в «Нафтогазі» назвали умови для отримання знижки на оплату газу. Що необхідно зробити побутовим споживачам, щоб зменшити тарифи на блакитне паливо?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ