Today.ua

В Мінсоцполітики розповіли, як українці можуть дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії

У Міністерстві соціальної політики відзначили, що українці можуть дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії. Для цього необхідно скористатися «пенсійним калькулятором».

Багатьом громадянам України цікаво, на яку суму щомісячних виплат вони можуть розраховувати, коли вийдуть на пенсію по досягненню 60-річного віку і заробивши необхідний страховий стаж. У Мінсоцполітики оприлюднили просту інструкцію, завдяки якій можна розрахувати свою майбутню пенсію.

Для початку необхідно зайти на сайт Пенсійного фонду України. Потім пройти реєстрацію і увійти до Особистого кабінету. Після авторизації в Особистому кабінеті за допомогою електронного підпису або системи інтегрованої ідентифікації GOV ID знайдіть вкладку «Пенсійний калькулятор».

У сервісі вже будуть вказані персональні дані з реєстру ПФУ та Електронної трудової книжки. Введіть всю необхідну інформацію, орієнтуючись на вказівки в «Пенсійному калькуляторі». На підставі отриманих даних сервіс формує протокол в якому вказані всі складові обчислення.

Відзначимо, що будь-який громадянин України може купити бракуючі роки страхового стажу, щоб вийти на пенсію. Однак задоволення це не з дешевих. За один рік стажу в 2021 році потрібно заплатити 31 680 гривень.

Нагадаємо, в Україні можна зарахувати до страхового стажу період навчання. Як це зробити?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ