Today.ua

У Німеччині підвищили рівень виплат для переселенців з України

Тимчасові переселенці з України отримають у Німеччині такий самий рівень соціальної підтримки, як і німецькі громадяни. Програму фінансування допомоги українським біженцям розширили.

Влада Німеччини надала тимчасовим переселенцям із охопленої війною України програму соціального забезпечення Hartz VI. Учасниками цієї програми офіційно зареєструвалися понад 315 тисяч українських біженців.  Оскільки кількість переселенців у Німеччині після 24 лютого 2022 року збільшується з кожним днем, уряд вирішив додатково підвищити рівень соціального захисту українців.

Таким чином, біженці з України матимуть доступ до такого ж рівня державної підтримки у Німеччині, як і самі німці. На реалізацію програми додатково виділять 2 мільярди євро. Українці, які рятуються від війни у Німеччині, з 1 червня 2022 року отримуватимуть базові соціальні виплати, отримуватимуть базові соціальні виплати у розмірі близько 400 євро (близько 12 800 гривень).

Крім того, в рамках програми Hartz VI українцям нададуть допомогу у працевлаштуванні, курсах з вивчення німецької мови та медичного обслуговування.

Нагадаємо, у Німеччині розповіли, коли припинять приймати біженців із України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ